HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  





Share | .
 

 streha

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

lilith

lilith





Število prispevkov : 147
Your age : 22

PostSubject: streha   Thu Aug 21, 2014 3:22 pm


Back to top Go down
View user profile

emmanuel t. bonnardel

emmanuel t. bonnardel

Ogenj
Ogenj

Število prispevkov : 33
Your age : 25

PostSubject: Re: streha   Thu Aug 28, 2014 2:36 pm

TAG: RavenNOTES: Wearing  

Spet je bil tukaj. Spet se bo lahko izogibal ljudem, delal domače naloge čisto sam in se tu in tam napil. Ampak to sploh ni bilo tako napačno. Rad je imel takšno življenje. Veliko bolje to, kot pa da bi se moral pogovarjati s komerkoli. Raz pakiral je stvari in se namestil na posteljo ter začel brat. Imel je občutek, da je že stotič prebral isto, zato je knjigo zaprl in vzel drugo. Spet ista pesem. Silil se je in silil, dokler ni knjige končno prebral, razumel pa tako ali tako ni prebranega. Alors, Emmanuel, c'est la merde. Tu comprends pas que tu as lis. C'est la merde! Glas v njegovi glavi je bil prekleto podoben glasu njegovega brata. In to dejstvo je resnično sovražil. Pogledal je skozi okno. Sonce je začelo zahajati in na akademijo je legel mrak, njega pa to ni motilo. Odprl je vrata svoje sobe in pokimal nekemu znancu, potem pa zavil naprej po stopnišču, navzgor, dokler ni prišel do majhnih vrat. Odrinil jih je in sveče nad njegovo glavo so se prižgale. Comment j'pensais. Personne était ici. Stopil je v prostor, se nasmehnil in počasi odprl strešno okno. Sveče so ugasnile v trenutku, ko je stopil na streho in splezal nekoliko višje. Roka mu je švignila v žep in cigaret je ponesel k ustom, le-ta pa se je prižgal, preden bi bil pri ustih. Čez akademijo je pihalo in z nasmehom je zrl v daljavo. Nekaj ga je zmotilo. Sicer naj se ne bi hodilo na streho, vendar nihče ni sem prišel nikoli. "Qui est-ce?" je tiho vprašal, prepričan, da se mu vse skupaj samo dozdeva. Nekoliko se je stresel, vendar se je vseeno povzpel nekoliko višje.

True love was going to hurt
Back to top Go down
View user profile

ravenel angevine

ravenel angevine

Zrak
Zrak

Število prispevkov : 19
Your age : 24

PostSubject: Re: streha   Thu Aug 28, 2014 5:49 pm


emmanuel :smile2:

resno? saj se zafrkava, kajne? RESNIČNO?! stresla se je od jeze, preprosto ni mogla verjeti, da je njena mati tako zelo zatežena in skrajno neumna, da si bo privoščila obisk na akademiji. raven hoče spet spremeniti v olikano gospodično, zato ji bo mati nudila ure omikanega obnašanja. ampak to še ni bilo vse, mati je celo trdila, da jo bo preobrazila nazaj v takšno princesko, kot je bila poprej. adijo temni lasje, pozdravljeni svetli in mini bleščeče oblekice v intenzivno rožnati barvi. naravnost perfektno. frustrirano si je z roko šla čez lase, nato pa v trenutku zapustila sobo. morala je na zrak, ampak nekam na samo in ne v družbo premnogih študentov, ki so mrgoleli po akademiji. odločila se je za streho - njeno nenavadno skrivališče, kjer je lahko preprosto sedela, ter uživala na soncu, ko je hotela mir in nikogar, ki bi ji šepetal pomirjajoče in spodbudne besede. medtem ko je lezla na streho, je za trenutek pozabila na previdnost, zato se je spotaknila in skoraj zgrmela v gotovo smrt. preklela je, vendar nadaljevala vse višje. sesedla se je na mrzlo podlago, medtem pa misli zamotila s tistim, kar je znala najbolje - z eksperimentiranjem zraka. zaprla je oči ter se za trenutek prepustila svojemu elementu, ki ji je mršil lase, a zmotil jo je glas nekje v njeni bližini. nekdo je bil tukaj. ko je ozrla blondinca se je namrščila ter spregovorila v osornem tonu: "lepo, da ravno na strehi vadiš francoščino, kako prikupno. ne želiš, da bi te kdo slišal, ker je tako obupna? no... sedaj pa lahko greš. streha je že zasedena." pojma ni imela kaj je izrekel, saj s francoščino nista bile najboljše prijateljice, poleg tega pa je hotela biti sama. glede na to, da je bil prišlek po njenem mnenju naduta rit, ni pripomoglo k njenemu boljšemu počutju.

Back to top Go down
View user profile

emmanuel t. bonnardel

emmanuel t. bonnardel

Ogenj
Ogenj

Število prispevkov : 33
Your age : 25

PostSubject: Re: streha   Thu Aug 28, 2014 6:09 pm

TAG: RavenNOTES: Wearing

Skoraj bi se že umiril in preprosto pozabil na vse skupaj, ko jo je zagledal. Seveda, ena izmed tistih nadutih deklet. Spet se je začelo. V njem je vrelo od besa, vendar se je trudil zadrževati. Stisnil je roke v pesti, da so mu členki prebledeli, potem pa vrgel cigaret. "Malo težko bi francoščina grozno zvenela z ust nekoga, ki je naravni govorec francoščine." Prestrelil jo je s pogledom in počasi odkimal z glavo ter prižgal novo cigareto. "Tiho, princeska. Če ti kaj ne paše, se poberi nekam drugam. Streha je dovolj velika in tukaj sem bil prvi. Tako da je res zasedena. Lahko pa greš jokat svoji mamici kako te je nesramni fantek pregnal s strehe in mogoče ti jo bo kupila, potem pa nikogar ne boš imela na njej. Dokler se to ne zgodi, ne boš princeska in se tako obnašala. Ne tukaj, ne z mano." V očeh so se mu prikazale iskrice neodobravanja in jeze. Osebno je ni poznal, vendar je za njeno družino slišal. Najboljši od najboljših. In potem so meni pravili, da sem nadut? Čudovito, družba, čudovito. Samo zato, da jo je izzival, se je nagnil nazaj in legel na streho. Sončni žarki so ga prav prijetno božali po obrazu in dokler je bilo dekle tiho, je vse v redu.

True love was going to hurt
Back to top Go down
View user profile

ravenel angevine

ravenel angevine

Zrak
Zrak

Število prispevkov : 19
Your age : 24

PostSubject: Re: streha   Thu Aug 28, 2014 6:45 pm


emmanuel :smile2:

pogledala ga je, kot da bi mu zrasli dve dodatni glavi, medtem ko se je sproščeno zleknil na streho. "ah seveda, naravni govorec. še moja mačka bi verjetno bolje zvenela." seveda ni imela mačke, ampak je to dejala samo zato, da bi mu stopila na živce. namuznila se je medtem, ko je ravnodušno skomignila z rameni ob njegovem intenzivnem pogledu. ni ji bilo mar. zasmejala se je, kot da bi povedal najboljšo šalo, kar jih je kdajkoli slišala v svojem življenju ter se še sama oglasila: "ti meni princeska? si mogoče slep? mogoče si kot dojenček padel na tla in si se udaril v glavo ali pa te je mati preprosto zabrisala v steno?" zmajala je z glavo ter pogledala nekam v daljavo. bedak. "še dobro, da ti dela obrambni mehanizem, ko takole blebetaš v tri krasne in za informacijo, prva sem bila tukaj in šele nato je tvoja rit prilezla sem gor. očitno nisi samo nadut ampak tudi neumen." resnično. zakaj je moral ravno on biti tisti, ki ji je skalil mir na strehi? za njene pojme je bil to najbolj nadut osebek na akademiji, razvajenec s preobilo denarja. vse, kar je raven prezirala. "povej mi vsaj en dober razlog, zakaj te sedaj nebi zabrisala dol s strehe?" želela si ga je ignorirati, prav zares, ampak njen temperament ni dopuščal tega, da bi imel zadnjo besedo. jezikavost je bila tista njena lastnost, katera včasih le ni bila tako zelo priročna.

Back to top Go down
View user profile

emmanuel t. bonnardel

emmanuel t. bonnardel

Ogenj
Ogenj

Število prispevkov : 33
Your age : 25

PostSubject: Re: streha   Thu Aug 28, 2014 6:56 pm

TAG: RavenNOTES: Wearing

Ignoriraj jo. Ignoriraj jo. Ignoriraj jo. "Katera mačka? Tista, katero daviš s svojo magijo ali tista, ki je med tvojimi nogami?" Nedolžne besede, pa ja. Nekaterih stvari preprosto ni mogel ignorirati in vsi na šoli so vedeli, da govori resnico. Preprosto ne mora pustiti nekaterih stvari pri miru in tole s francoščino ni mogel pustiti kar tako. "Hej, kaj pa tvoja mama? Te je že ob rojstvu oblačila v roza ali si se roza že rodila?" Krava. S tem bo pač daleč prišla Skomignil je z rameni. "Ne bodi idiot. Tukaj gor sem bil preden si ti sploh vedela, kje se pride gor. Tako da tvoj izgovor ne vzdrži. Ti pa očitno nisi samo plehka, ampak še neumna. Plastična. Taka, ki jo mora mama na akademijo učiti kako se obnašati, kako sedeti in kako jesti. Prosim te." Jasno kot beli dan mu je bilo, da je šel veliko predaleč, vendar mu je bilo spet vseeno. Kot vedno. "Daj mi ti en dober razlog da te ne skurim dol s strehe. Glej. Tam imaš prostor, zgini tja in se uči kako pravilno držati skodelico, mene pa pusti pri miru." Zavil je z očmi. "Če bi bila glupost mirjena v opekah, bi bila kitajski zid," je komaj slišno rekel, vendar še vedno dovolj glasno, da ga je slišala.

True love was going to hurt
Back to top Go down
View user profile

ravenel angevine

ravenel angevine

Zrak
Zrak

Število prispevkov : 19
Your age : 24

PostSubject: Re: streha   Tue Sep 02, 2014 5:36 pm


emmanuel :smile2: i'm so so so sorry for late answer but i've been kinda busy:/

ni si mogla kaj, da ne bi zavila z očmi. njegov komentar o mački se ji je zdel naravnost absurden in neprimeren. "neumen pa še prostaški. boljše družbe si zares ne bi mogla zaželeti." privihala je svoj nos, da bi pokazala kako zelo jo moti njegova prisotnost, ko se je v naslednjem momentu že raje obrnila stran. zares, zakaj bi se sploh ubadala z njim? ampak ob njegovih besedah preprosto ni mogla ostati tiho: "še enkrat ponavljam... si morda slep ali preprosto še bolj neumen kot si se mi zdel poprej? vidiš na meni kaj rožnatega? ne... torej zapri svoja lepa usteca in si prihrani težave." preslišala je njegove komentarje o tem kdo je bil prej gor in kdo ne, saj se ji je to zdelo preveč otročje, da bi si sploh načela živce. "pravi se oglaša - naduta rit in našopirjen razvajenec." zares bi ga najraje zabrisala dol s strehe. nekdo od zgoraj se ji je očitno precej smejal, glede na to, da si je sedaj na grbo nakopala še blondinca, ki nikakor ne bo popustil in ji dal mira. "za tvojo informacijo, skodelico znam še prekleto dobro držati, poleg tega pa ti premakni svojo rit in izgini, če ti moja družba ne ustreza. noben ti ne brani. saj pa se tako ali tako ve, da so te samo besede in nič drugega." malo je postala, nato pa nadaljevala. "hvala za kompliment. kot kitajski zid bom obstajala večno in večno se me bodo spominjali. medtem ko boš sam utonil v pozabo, saj na tebi ni nič vrednega zanimanja." njene besede so šle predaleč, to se je popolnoma zavedala, a v tem trenutku ji ni bilo mar.

Back to top Go down
View user profile

emmanuel t. bonnardel

emmanuel t. bonnardel

Ogenj
Ogenj

Število prispevkov : 33
Your age : 25

PostSubject: Re: streha   Tue Sep 02, 2014 7:02 pm

TAG: RavenNOTES: Wearing

Besede ga že dolgo niso bolele. Kot mali otrok ga je vse bolelo, če mu je kdo dvignil sredinca, potem se je zjokal. Ne več. Preučeval jo je. Iskal je tiste šibke točke človeka in jih izkoristil sebi v prid. Vsi v družini so to delali. Uspešno. Videl je, na njene obrazu je videl, da je zadel točno tam, kjer boli. "Prosim te, Ravenel, ne bodi otročja. Ali naj ti rečem raje vaša visokost. Ker konec koncev se bolj slabo prenašaš z nami, ne? Kaj je problem, da nismo tako dobri kot ti ali kaj? Zato nas preziraš? Poglej... Svojo sliko iz otroštva poglej. Ko si bila majhna, se pač nisi zmenila za to kar oblečeš. No ja, če bolje pogledam... se niti niso tvoji starši." Slike prav gotovo ni imel, ampak to je bil še najmanjši problem. "To bi bil jaz. Kaj pa ti? Nevzgojena vešča? Kje si bila, prekleto, eno leto te ni bilo na šoli? Kje si se kurbala?" Ni se presedal bližje, samo hotel je, da se pobere čimprej izpred njegovih oči in mu da mir, ne pa da posluša ta bullshit. Komaj se je krotil, da ni ničesar izstrelil proti njeni glavi. "Tako je. Ampak za razliko od tebe, moje besede štejejo precej več kot tvoje." Ob njenih naslednjih besedah se ni mogel več nadzirati in planil je proti njej. Prijel jo je za brado in jo s tem prisilil, da ga je pogledala v oči. "Dobro me poslušaj. Vem, kdo si in vem, kaj si naredila. In prekleto dobro pomisli če mi hočeš lagati ali vsem povem vse? Veš kako prekleto dobro znam izsiljevati ljudi. In ne prisili me, da postaneš žrtev. Tukaj sem bil prvi. Prvi. Moj prostor je tukaj, ko hočem stran od vsega. Streha je dovolj velika, da pokrije celo šolo in ti mi tukaj težiš zaradi enega pofukanega mesta?" Med govorjenjem se mu je roka ogrela in na bradi se je delala opeklina. "Nisi stara pet let. Jaz pa tudi ne. Ker pri pizdi materni, sploh ne veš, zakaj sem takšen kot sem."

True love was going to hurt
Back to top Go down
View user profile

Sponsored content





PostSubject: Re: streha   

Back to top Go down
 

streha

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Into the mystic :: rpg predel :: 
 :: 
-