HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | .
 

 Forest road

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

hannah cassie evans

hannah cassie evansŠtevilo prispevkov : 186
Your age : 20

PostSubject: Forest road   Sun Jun 10, 2012 8:48 am

FOREST ROAD

Šoroka cesta, ki vodi po gozdu. A še zdaleč ne sega globoko v gozd, saj tam preži na učence preveč nevarnosti. Pot je kar pogosto obiskana ter tam vedno najdeš koga za pogovor.
Back to top Go down
View user profile

Gost


Guest


PostSubject: Re: Forest road   Tue Jun 19, 2012 6:07 pm

for hannah

Sonce je močno sijalo, ptice so pele in na nebu ni bilo niti enega samega oblačka. Na kratko: bil je eden izmed tistih, nagravžno lepih dni, ki jih je sky naravnost prezirala. Zakaj? Ah, saj še sama ni vedela. Mogoče je bila kriva dobra volja, ki je takrat skrivnostno zajela večino ljudi na akademiji. Ali pa tista žarka sončna svetloba, ki je motila njen občutljiv vid, ali pa... No, razlogov je bilo resnično ogromno, in če bi jih začeli naštevati najbrž ne bi končali do naslednjega novega leta. Zato se v te vode raje sploh ne bomo spuščali. "Če me ne bi skrbel moj dober ugled, bi naredila kakšno neumnost in se pustila zapreti v grajske ječe." je zamrmrala Sky, medtem ko je z dolgimi hitrimi koraki maširala proti gozdu. "Še celo tam, med vsemi tistimi dušami umrlih in tretjerazrednimi demoni bi bilo manj nevzdržno kot tu." Seveda je bil ta stavek čisto pretiravanje, česar se je sky popolnoma zavedala. Še celo najzlobnejši in najkrutejši prebivalec tega planeta bi izbral sončen dan pred ječami, polnimi stokajočih in nagnusnih duhov. "Le s čim sem si zaslužila takšno prekletstvo?" je zavzdihnila, čeprav tega seveda ni mislila resno. Nasprotno, svoj dar je naravnost oboževala. Po njenem mnenju je bil edina dobra stvar, ki se ji je kadarkoli zgodila v življenju.

Velika široka pot po kateri je hodila do sedaj, se je nenadoma zožila in izginila med svetlim gostim drevjem. Sky ji je ravnodušno sledila in se pri tem skoraj zaletela v prozorno postavo, ki je nenadoma zrasla pred njo. No, ne zaletela, bolj zdrsnila skozi, kar niti podrazno ni veljalo za prijetno izkušnjo. Običajni ljudje ne bi čutili ničesar, obvladovalcem smrti pa je bilo vedno kot bi se naenkrat potopili v ledeno hladno vodo. Na srečo se je sky temu uspešno uspelo izogniti in sicer z hitrim odskokom. Ker pa je bil ta gib refleksen ni mogla izbrati mesta svojega pristanka in je priletela v dekle, ki je prišlo izza ovinka ob ravno nepravem trenutku. Obe sta zleteli po tleh in sky je izpustila nekaj francoskih kletvic. "Zakaj imam občutek, da nad menoj visi neko prekletstvo?" se je tiho vprašala in se potem z vzdihom skobacala na noge. "Si v redu?" je z najbolj sočutnim glasom, kar ga je zmogla, vprašala dekle na tleh in ji ponudila roko. "Res mi je zelo zelo žal." je še dodala in si na ustnice nadela opravičujoč nasmeh.

Back to top Go down

hannah cassie evans

hannah cassie evansŠtevilo prispevkov : 186
Your age : 20

PostSubject: Re: Forest road   Tue Jun 19, 2012 7:08 pm

Močno sonce in toplo vreme sta Hannah kar vlekla ven. Kam natančno še sama ni vedela. A zaprta med štirimi stenami se je počutila tako utesnjeno in sploh ni bilo dileme kaj bo izbrala. Oblečena precej kratko, saj je pričakovala pekočo vročino se je odpravila iz notranjosti akademije v njeno okolico. Svež zrak je bil nekaj česar se je vedno razveselila. Narava ji je bila zelo blizu, sploh v svetlih delih dneva. Zakaj? Odgovor je samo v eni besedi. Svetloba. Njen element.
Nekaj jo je vleklo v gozd, ali pa je samo uživala v tišini in miru, ki ga je zagotavljalo gnezdo visokih dreves. Karkoli je bilo, napotila se je na gozdno pot, po kateri je mogoče obhoditi skoraj ves gozd in sprehodi so vedno bili odlični za razmišljanje. Tudi tokrat.
Cassie je svoje misli preselila v svojo glavo in odmislila misli vseh drugih stvari. Počasi je postajala v visoki vlogi, ki jo je igrala na šoli počutila vedno bolj domače in vedno manj je dvomila vase. Vseeno pa nejevernost ni izginila. Ta tema se je vedno znova naseljevala v njenih mislih, a zdaj res ni hotela depresivnih mišljenj. Na plano je potegnila spomine, kako je bilo na akademiji preden je prilezla tako visoko. Kako se je vedno veselila vsega novega kar je izvedela. Sploh pri pouku elementa, ki ga je obvladovala – svetlobe. Kako se je njena moč počasi stopnjevala. Potem pa so bili tukaj trenutki, ki jih je preživela s prijatelji in se zabavala kot se za najstnike spodobi. In sem pa tja kakšen romantičen moment ob sončnem zahodu, pri jezeru, slapovih in ostalih čustvenih krajih. Ter tisti bridki spomini, ko je že hotela odnehati pa jo je nekaj ali nekdo potegnil spet nad gladino, da je lahko plavala naprej. Zaradi tega je imela akademija Elemnts of magic, zanjo še toliko bolj sentimentalen pomen.
In, ko je takole hodila z mislimi v nekje v oblakih se je znaša na napačnem mestu ob napačnem kraju. Neko dekle, ki je priteklo iz vogala in se zaletela vanjo. Obe sta prileteli na tla in to precej močno, vsaj v Hannahinem primeru. Nasmehnila se je dekletu in sprejela njeno roko ter se potegnila na noge.
»Ja, nič ni. Si ti ok?«
Se je malce zlagala, a kaj pa naj bi rekla. Ne priletela sem naravnost na trtico in boli me kot, da bi si kaj zlomila? Za nič na svetu. Poleg tega pa ni bilo tako težko, v takšnih primerih so vsi pretiravali.
»Ni panike. Nova lekcija: Nikoli ne hodi po gozdu, ne da bi razmišljala kje hodiš!«
Se je pošalila, ter premerila dekle s pogledom. Zanjo je slišala zadnjič, ko se šla mimo knjižnici in jo je Kathryn omenila. Kako je vesela, da je končno nekdo, ki ni obvladovalec bednih senc. Sky Clarke, če se je prav spomnila.
»Če boš hotela povedati v koga si se zaletela na gozni poti, omeni Hannah Evans.«
Se je predstavila v smehu, da je bilo jasno vedeti, da je prvi del povedi čista šala. Ni ji hotela še povedati, da ve kako ji je ime in še nekaj ostalih podrobnosti.
Back to top Go down
View user profile

Gost


Guest


PostSubject: Re: Forest road   Wed Jun 20, 2012 8:59 am

for hannah

Hannah Evans, je v mislih ponovila Sky, prepričana da je to ime že nekje slišala. Ampak kje? Ne glede na to, kako je napenjala svoje - običajno precej zmogljive - možgane, se ni mogla domisliti ničesar drugega razen, da jo je po vsej verjetnosti omenil kdo od sošolcev. Ali pa mogoče profesorjev? No, saj ni važno, je pomislila in naskrivaj ocenjujoče premerila dekle. Po njenem načinu govora in videzu, je sklepala da obvladuje svetlo magijo, čeprav seveda ni mogla biti čisto prepričana. Navsezadnje je sama obvladovala temno magijo in se obnašala kot nekdo ki obvladuje svetlo. "Sky Clarke." se je na kratko predstavila, kotičke ustnic pa uvihala v vljuden nasmeh.

Bi bilo pametno prijateljevati z njo? se je vprašala Sky in ponovno premerila dekle. Glede na to, da sem nekje že slišala njeno ime, je odgovor na to vprašanje po vsej verjetnosti pritrdilen je pomislila in se nekoliko namrščila. "Torej Hannah, te smem vprašati kaj počneš sama v gozdu, ali je to skrivnost?" je vprašala v rahlo šaljivem tonu in se sklonila, da bi iz tal pobrala paket robcev, ki ji je pri padcu zletel žepa. "In res mi je zelo zelo žal, za tisto prej." se je še enkrat opravičila, nato pa je zavladala kratka tišina, med katero se je Sky spraševala kaj bi bilo pametno povedati in česa ne. Take težave je imela vedno, ko je padla v situacijo v kateri je bil pogovor nuja. In v bistvu sploh ni šlo za to, da ne bi znala izbrati pravih besed, nasprotno, to ji je šlo še celo dobro od rok. Težava je bila v tem, da je morala pazljivo premisliti kakšno laž bo izrekla in si jo seveda tudi zapomniti za naslednje priložnosti. Na srečo je imela dovolj dober spomin, da je to šlo in ni nihče še ničesar posumil. Igrati svoje popolno nasprotje je vsekakor težka zadeva, si je v mislih pritrdila sky.

Back to top Go down

hannah cassie evans

hannah cassie evansŠtevilo prispevkov : 186
Your age : 20

PostSubject: Re: Forest road   Wed Jun 20, 2012 1:50 pm

Dekle se je, kot je pričakovala predstavilo z njej že znanim imenom. Opazila je tudi, da verjetno ni prvič kar je Sky slišala za Hannah Evans. Verjetno je imela pomisleke, ko so ji povedali, da je Kathryn njena mentorica najverjetneje ni preveč razmišljala o drugi mojstrici. Prikimala je in zamrmrala nekaj podobnega:
»Me veseli.«
Njena prijazna osebnost jo je nekoliko begala, saj je bilo jasno da dekle ni med enimi od svetlih elementov, drugače bi zanjo zvedela od vrhov akademije, ki so poklicala ob vsakem novem učencu, potrebnem njenega mentorstva. Na hitro jo je premerila s pogledom, da bi poskušala ugotoviti, kateri element si je prisvojila, a ji za enkrat še nič ni padlo na misel. Nič kar bi ustrezalo njenemu karakterju, temu ki ga je sedaj spoznavala. Njeno vprašanje jo je malce presenetilo, a je odgovorila v enako prijaznem tonu kot vedno, ne da bi dovolila komu opaziti svojo zmedenost.
»Sobe včasih postanejo zelo zadušljive in potrebovala sem sprehod. V gozdu je senca, kar pomeni, da vročina ne bo tako pritiskala.«
Se je glasil njen odgovor, medtem ko ji je na obrazu igral nasmeh. Že se je hotela sama skloniti po paket robčkov, ko jo je Sky prehitela in je zato raje dodala:
»Če smem, bi tebi postavila enako vprašanje.«
Saj sama očitno ni bila edina, ki se je odločila del dneva preživeti izven sobe, v gozdu.
»Je že v redu, res. Tudi najboljšim se zgodi.«
Je zamahnila z roko kot da ni bilo nič. In res ni bilo, se je prepričevala v mislih.
»Če lahko vprašam, kateri element obvladuješ?«
Je končno vprašala, saj se ji ni dalo več ugotavljati. Pogledala je naokoli po gozdu, med čakanjem na njen odgovor. Drevesa so stala čisto primeru, kar je dokazovalo, da se je veter v teh poletnih dneh potuhnil in je vročina zato samo še bolj neznosna. Slišala je tiho čivkanje ptičev, ki so se pred močnim soncem skrili v krošnje drevja. Ko je spregovorila, je Hannahin pogled spet smuknil k njeni sogvornici, Sky.
Back to top Go down
View user profile

Gost


Guest


PostSubject: Re: Forest road   Sat Jun 23, 2012 6:50 pm

for hannah

"Enako." je rekla v odgovor in kotičke ustnic privihala v nekoliko skrivnosten nasmeh. Včasih ji je bilo kar všeč, ko je kdo postavil kakšno vprašanje na katerega ji ni bilo treba odgovoriti z lažjo. Tako je vsekakor precej lažje sledila navideznemu karakterju Sky Clarke. "To imaš pa prav." je potrdila naslednjim rjavolaskinim besedam. "Najbolje, da se preprosto neham sekirati." Za trenutek je pomolknila, nato pa - zaradi neznosne potrebe, ki jo je nenadoma začutila - dodala še: "In upam, da si res v redu in da ne praviš tega samo zato, da bi se jaz počutila bolje." kislo se je nasmehnila, vendar ji je ta nasmehizginil z ustnic, kakor hitro jo je hannah povprašala o elementu, ki ga obvladuje.

To je bila vsekakor tema, ki bi se ji Sky najraje izognila. Nikoli namreč ni preveč rada govorila o svojem elementu. Po eni strani zato, ker se je počutila kot da s tem odkriva tisti del sebe, ki ga je že davno tega zakopala globoko v svojo dušo, po drugi strani pa zaradi tega, ker je na vzven delovala kot obvladovalka nekega svetlega elementa in je ob razkritju, da je v bistvu pripadnica teme, marsikdo začel spraševati nadležna vprašanja. Vprašanja na katera bi Sky zelo težko odgovorila z lažjo. Za trenutek se je poigravala z mislijo, da bi se dekletu preprosto zlagala, vendar je to misel kar hitro odvrgla. Vedela je, da če želi obdržati svoj sloves pridne punčke, mora govoriti neresnico samo o stvareh, ki so neznane vsem razen nje. In to, da je obvladovalka smrti je do zdaj vedela vsaj polovica akademije. "Smrt." je zamrmrala tiho. "In ne misli, da sem ponosna na to." Svoje ustnice je na silo ukrivila v nasmešek, nato pa z vedrim glasom vprašala: "In kateri element ti obvladuješ?"

Back to top Go down

hannah cassie evans

hannah cassie evansŠtevilo prispevkov : 186
Your age : 20

PostSubject: Re: Forest road   Sat Jun 30, 2012 11:47 am

Torej res nisem edina, ki potrebuje razmislek, je pomislila Hannah, ko je Sky odgovorila z 'enako' na njeno vprašanje, kaj počne v gozdu. To jo je navdalo z čudnim lagodjem, kot bi končno ugotovila, da ni edina, ki mora pospraviti pohištvo v svojem podstrešju.
Prikimala je, v upanju, da sta odpravili z opravičevanjem in pogovori o spoznavalnem dogodku, ko je dekle dodala še nekaj. Cass ji je namenila majhen nasmešek.
»Nikoli. Odlično sem, upam da ti tudi. In prepričana sem, da poznavala še veliko tem o katerih bi lahko govorili, tako da lahko pustiva neprijeten dogodek nekje za sabo. Ok?«
Je dejala z malce večjim nasmeškom.
Tišina jo jemalce zmedla, videti je bilo, da Sky razmišlja, ali naj ji pove resnico ali ne. Kot uporabnica svetlobe je zelo dobro brala ljudi, a pri tej rjavolaski jo je nekaj begalo. Izgledala je tako milo, prijazno, zato jo je element, ki ga obvladuje dokaj presenetil. Vedela je, da obvladuje nek temen element, a smrt se ji je zdela že skoraj preveč. Mogoče bi bolje razumela, če bi vedela njeno zgodbo…
Ne, Hannah, ne drzni si. Vsak si ima pravico do zasebnosti! Se je opomnila v mislih in se spet osredotočila na svoje misli, da ne bi slišala Sky-inih.
»Svetlobo.«
Je odgovorila na njeno vprašanje. Zanimalo jo je, če se je njeni sogovornici že posvetilo, kakšna je njena vloga na šoli.
»Če sva že obe prišli na sprehod, se lahko sprehodiva skupaj..«
Je predlagala in se začela počasi premikati po potki naprej.
Back to top Go down
View user profile

Sponsored content

PostSubject: Re: Forest road   

Back to top Go down
 

Forest road

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Into the mystic :: Nekaj zabavnega :: 
 :: 
-