HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | .
 

 Statusi & moči

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

adrestia

adrestia

Število prispevkov : 799
Your age : 24

PostSubject: Statusi & moči   Fri May 04, 2012 9:16 am

Na našem forumu smo uvedli tudi statuse in moči. Napredovanje v statusih izgleda nekako takole:Že na začetku se boste morali odločiti za smer, katero boste študirali. Število prijav za smeri bo omejeno, zaradi tega, ker potem se uporabniki zagrebejo le za najboljše.
Back to top Go down
View user profile http://into-the-mystic.slovenianforum.com

adrestia

adrestia

Število prispevkov : 799
Your age : 24

PostSubject: Re: Statusi & moči   Fri May 04, 2012 9:36 am

Pri opisu boste morali na koncu zapisati svoje moči, ki jih boste pripeli v vaš podpis kot spoiler.

Točke razdelite takole:
Bojevniške lastnostii:
- napad:
- obramba:

[pri napadu in obrambi imate na voljo 5 točk, ki jih razdelite med tema dvema sposobnostima, tako bomo vedeli, ali je vaš lik bolj sposoben pri napadu ali pri obrambi. Zapomnite si, lik ne more nikoli biti enako sposoben v napadu in obrambi.]

- Vzdržljivost:
- Hitrost:
- Spretnost:
- Iznajdljivost

[Na voljo imate 8 točk, ki jih razdelite med te sposobnosti. Niti ena sposobnost ne sme imeti 0 točk.]


Znanje:
- Primarni element
- Sekundarni elementi

[Pri primarnem elementu zapišite svoj element, ki ga obvladate. Pri sekundarnih elementih zapišite vse ostale elemente. Pri primarnem elementu si dodajte 3 točke, ostalo pustite prazno.]


Magične sposobnosti:
- Elementalna magija:
[Vsak začetnik ima tu natanko 3 točke.]

- Svetla magija:
ali
- Temna magija:
[Odločite se, ali bo vaš lik bolj na svetli strani in posedoval bolj svetlo magijo, ali pa na zli strani in bo posedoval temno magijo. Pod eno ali drugo zapiši 3 točke.]


Primer zapisa moči začetnika na svetli strani, ki obvladuje element ogenj:
Bojevniške lastnosti:
- napad: 3
- obramba: 2
- Vzdržljivost: 3
- Hitrost: 2
- Spretnost: 1
- Iznajdljivost: 2

Znanje:
- Primarni element - ogenj: 3
- Zemlja:
- Voda:
- Zrak:
- Tema:
- Svetloba:
- Elektrika:
- Duh:
- Senca:
- Smrt:

Magične sposobnosti.
- Elementalna magija: 3
- Svetla magija: 3
Back to top Go down
View user profile http://into-the-mystic.slovenianforum.com

adrestia

adrestia

Število prispevkov : 799
Your age : 24

PostSubject: Re: Statusi & moči   Wed Jul 04, 2012 11:24 am

UPORABA MOČI


BOJEVNIŠKE LASTNOSTI:
1.) Verjetno je prav vsakomur jasno kaj pomeni napad in obramba. Veste tudi, da noben lik v začetku ne more imeti obrambe enake napadu, kar pomeni, da je nek lik bolj sposoben pri enemu ali drugemu. Ko se točke večajo lahko pride do izenačitve.
V primeru spopada (boja) sta napad in obramba ena izmed najpomembnejših dejavnikov. Če up. 1 (z napadom v višini 5), napade up. 2 (z obrambo v višini 3), bo imel up.2 posledice (ranitev ipd.). če pa ima up.1 napad manjpi od obrambe up.2, mu napad up. 2 ne bo škodil. Seveda pa je vse predvsem odvisno od vaše iznajdljivosti v rpg pisanju.

2.) Naslenje bojevniške lastnosti so vdržljivost, hitrost, spretnost, ter iznajdljivost. Te moči se uporablajo predvsem v nalogah in tudi v bojih. Uporabniki med seboj morate upoštevati, da je npr. nekdo hitrejši od tebe. Ne moreš napisati, da sta tekmovala v teku in si nasprotnika prehitel, če ima tvoj nasprotnik slučajno več točk pri hitrosti. Enako velja pri ostalih močeh.

3.) Čeprav so točke okvirne sposobnosti vašega lika, pa to ne sme zanemariti vašega pisanja. Vsekakor ima tvoj lik pri nečem prednost, zato v takih primerih poudarjaš svojo prednost. Čeprav se lahko zdi da je tvoj nasprotnik neverjetno močan, ga vseeno lahko s spretnim rpg pisanjem premagaš.

4.) Bojevniške lastnosti pomenijo fizične lastnosti tvojega lika in ne magično moč tvojega lika. Se pravi bojevniške lastnosti so telesne in le malo vplivajo na obvladovanje elementa.

ZNANJE:
1.) Znanje vpliva le na to, kako uspešno obvladujete svoj element.

2.) Pri obvladovanju primarnega elementa točke kažejo, koliko je vaš lik že napredoval, koliko dodatnih magičnih sposobnosti je že odkril ipd.

3.) Znanje se upošteva tudi pri bojih in nalogah. Če imaš očitno povišane točke v znanju iz primarnega elementa, nasprotnik pa ima boj razvite bojevniške lastnosti, boš najverjetneje uporabil svoj element in ne fizično moč, saj je to tvoja prednost.

4.) Vsak obvladovalec elementa ima določen svoj element, ki ga lahko do popolnosti izoblikuje. Ampak skozi izkušnje si pridobivate tudi znanje iz sekundarnih elementov. To pomeni, da ste sposobni tudi nekoliko uporabiti drug element, vendar ga NIKAKOR ne morete tako dobro obvladovati, kot svoj element.

MAGIČNE SPOSOBNOSTI:
1.) Pri elementalni magiji v kombinaciji z znanjem primarnega elementa povedo, koliko je tvoj lik sposoben pri obvladovanju SVOJEGA elementa.

2.) Ko izbereš svetlo ali temno magijo določiš liku tudi, za kaj bo svoje moči in znanje uporabljal. Ali bo na svetli strani ali pa na temni. S svetlo magijo vaš lik dela dobro na svetu, s temno pa je na strani zla. Glede na to ali vaš lik časti dobro ali zlo, lahko črpa moč iz same svetlobe ali pa iz samega zla.
Back to top Go down
View user profile http://into-the-mystic.slovenianforum.com

Sponsored content

PostSubject: Re: Statusi & moči   

Back to top Go down
 

Statusi & moči

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Into the mystic :: Nekaj zabavnega :: 
 :: 
-